Tuotteet | Siipon puutarha
Siipon puutarha
010 321 1430
Puutarha suljettu 14.7.2024 alkaen

         Avaamme jälleen keväällä 2025!

Tuotteet ja palvelut

Puutarhamme tunnetaan erityisesti komeista kesäkukista ja amppeleista joita kasvatamme lähinnä omaa suoramyyntiämme varten. Kesäkukkavalikoimamme kattaa n. 70 eri lajia ja satamäärin eri lajikkeita. Kasvatamme vuosittain n. 75000 kesäkukkaa, joista n. 5000 on valmiita amppeleita. Kesäkukkien lisäksi kasvatamme myös runsaan valikoiman vihannesten ja yrttien taimia harrastajaviljelijöille.

Kesäkukkavalikoimaa täydentävät puiden ja pensaiden sekä perennojen taimet. Myös näistä kasvatamme pienen osan itse, mutta valtaosa tulee valikoiduilta yhteistyö kumppaneiltamme. Tällä sivustolla on lyhyet esittelyt kustakin tuoteryhmästä sekä koko valikoimamme kattava hinnasto. Puutarhamme on avoinna toukokuun alusta syyskuun puoliväliin. Kaikki kasvihuoneemme ovat avoinna yleisölle ja varsinkin keväisin täpötäysien kasvihuoneiden kukkaloisto on näkemisen arvoinen elämys!

Kesäkukat

Yksivuotiset kesäkukat ovat tuotantomme perusta. Laji- ja lajikevalikoima kesäkukissa on erityisen runsas ja meiltä löytyykin monia lajeja, joita ei ihan joka paikassa ole tarjolla.

Erilaisilla kukilla on erilaiset kasvuolosuhdevaatimukset ja tässä kohtaa etunamme on 14 eri kasvihuonetta, joista löytyy sopivat olosuhteet kaikille kasveille. Kesäkukkien tuotannosta puutarhallamme on jo yli 50 vuoden kokemus.

Laaja valikoima upeita kesäkukkia.
Amppeleilla vaivattomasti kukkaloistoa kotiin.

Amppelit

Valmiit amppelit ovat vaivattomin keino hankkia kukkaloistoa pihoille, terasseille ja parvekkeille. Amppelit ovat helppohoitoisia ja valinnanvaraa riittää. Tuotamme vuosittain n. 5000 valmista amppelia.

Suosituimpia amppeleita ovat esimerkiksi Pelargoniat, Miljoonakellot, Riippupetuniat, Lumihiutaleet ja Orvokit. Kaikkiaan amppeleista löytyy kolmisenkymmentä eri lajiketta. Suosiotaan ovat vuosi vuodelta kasvattaneet myös erilaiset monilaji mix amppelit, joista löytyy näyttäviä vaihtoehtoja joka makuun.

Vihannesten taimet

Monet vihannesten taimet vaativat riittävän aikaisen esikasvatuksen ehtiäkseen tuottaa kunnolla satoa suomen lyhyessä suvessa. Vaivattomin keino on hankkia valmiiksi esikasvatetut vahvat taimet.

Kasvatamme runsaan lajikevalikoiman mm. tomaatin, kurkun, kurpitsan ja paprikan taimia. Lisäksi tarjolla on paljon erilaisia maustekasvien ja yrttien taimia. Uutuutena on nyt tarjolla myös valmiita yrttimixejä esim pizzalle, pastalle ja pihville. Suosittelemme kokeilemaan!

Valikoimassa runsaasti vihannesten ja yrttien taimia.
Monivuotiset kukat ja kasvit

Kaikki pihan monivuotiset
kasvit ja perennat meiltä.

Perennat

Perennat eli monivuotiset kukat ovat monien puutarhaharrastajien ehdottomia suosikkeja. Perennoista löytyy vaihtoehtoja lähes mihin tahansa tarpeeseen, on kookkaita ja näyttävästi kukkivia katseenvangitsijoita ja toisaalta löytyy myös sitkeitä ja vaatimattomia maanpeitekasveja kattamaan myös pihan ongelma-alueet. Ison osan perennoista tuotamme itse joko siemenistä kylvämällä, valmiista pistokkaista tai juurakoista.

Valikoimaa täydentävät muutamat yhteistyökumppaneiltamme tulevat valmiit taimet. Koska monet perennat vaativat muutaman vuoden kasvaakseen näyttäviin mittoihin, vahvistuvana trendinä on viime vuosina ollut suurempien taimikokojen kysyntä. Tähän tarpeeseen pystymmekin nyt vastaamaan tarjoamalla muutamista perennalajeista peruskokojen lisäksi myös näyttävän kokoisia jättitaimia.

Koristepuut ja -pensaat

Puut ja pensaat ovat viihtyisän pihan perusta. Tarjoamme kattavan perusvalikoiman erilaisia koristepuiden ja -pensaiden taimia.

Tilauksesta on myös mahdollista hankkia lähes mitä tahansa kasvuvyöhykkeellemme soveltuvia lajeja. Puiden ja pensaiden taimet tulevat myymäläämme luotettavilta yhteistyökumppaneiltamme.

www.kinnala.fi | www.tahvoset.fi

Koristepuut ja -pensaat tuovat viihtyisyyttä pihaan.
Maistuvaa satoa oman pihan hedelmäpuista ja marjapensaista.

Hedelmäpuut ja marjapensaat

Mikä onkaan mukavampaa kuin kerätä syksyllä maistuvaa satoa oman pihan hedelmäpuista ja marjapensaista? Omenapuita, kirsikoita, luumuja ja päärynöitä löytyy valikoimastamme yhteensä kymmeniä eri lajikkeita.

Marjapensaista löytyy herukoiden ja karviaisten lisäksi mm. vadelmia, tyrniä, marjasinikuusamaa (hunajamarja) marja-aroniaa ja saskatoonia. Hedelmäpuut ja marjapensaat tulevat myymäläämme pääosin kahdelta erityisesti hedelmäpuiden ja marjapensaiden tuotantoon keskittyneeltä taimistolta.

Havukasvit

Ikivihreät havut koristavat pihaa myös syys- ja talvikaudella. Havuista löytyy paljon eri muotoja ja myös eri vihreän sävyjä piisaa.

Varmojen peruslajien lisäksi havuvalikoimaa täydentävät monet hieman erikoisemmatkin lajit, jotka kuitenkin menestyvät suotuisilla kasvupaikoilla hyvin myös meidän pohjoisella kasvuvyöhykkeellämme.

Ikivihreät havukasvit eivät menetä näyttävyyttään talvellakaan
Tarvikkeet ja pihakoristeet puutarhaan verkkokaupastamme.

Tarvikkeet ja pihakoristeet
laajasta valikoimasta.

tutustu >
Donetti